Antiwords

Antiwords

Tsjekkiske Spitfire Company er tilbake med denne ikoniske forestillingen om makt og øl.

Sted

Store Scene

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Dans Møt Praha

Antiwords er en internasjonalt anerkjent og prisvinnende forestilling basert på Václav Havels verk Audiens og dens legendariske filmatisering. Hva skjer når en brygger og en forfulgt politiker, alter ego av selveste Václav Havel, møtes på scenen?

Masker, musikk og øl

På scenen er en kasse med ekte tsjekkisk øl og to kvinnelige skuespillere med enorme masker laget av billedhugger Paulina Skavova. I filmen Audiens ble bryggeren spilt av Pavel Landovský som hadde en evne til å drikke ni halvlitere øl mens han var i karakter. Vil utøverne overgå legenden? Vil de nå en tilstand på kanten, og få frem Havels motiv om fremmedgjøring og Hrabals poetikk om ensomhet? 

Musikken er laget spesielt til denne forestillingen og er komponert av Sivan Eldars.

To personer ser på hverandre. På hodet har de noen store bronsefargede masker som er skallede.

Antiwords har turnert blant annet til Berlin, Praha, Milano, Firenze, Krakow, Washington, New York, London, Beijing, Oslo, Seoul, Edinburgh for å nevne noen.   

I 2014 var Antiwords åpningsforestillingen i Underhuset, og vi er stolte av å invitere Spitfire Company tilbake til oss. 

Om Spitfire Company

Spitfire Company er et kunstnerisk ensemble som jobber fysisk, visuelt og med danseteater. De er for tiden en av de mest progressive ensemblene i teater i Tsjekkia. De viktigste og mest karakteristiske aspektene ved ensemblets arbeid er deres leting etter et originalt fysisk språk for hver enkelt forestilling. Les mer.

Om forestillingen

Pris: 0 - 310
Varighet: 1 time.
Antiwords
15. JUNI kl 19.00 + 1 til
0 - 310 Kr