Foto: Roman Wiehart

Wiener Kammersymphonie & Nikolai Demidenko

Mozart, Dvorák og Pelzl står på programmet når strykekvintetten forener krefter med pianisten.

Store Sal

Bærum Kulturhus

En del av serien

Klassisk

Nikolai Demidenko forener pasjon, stilsikkerhet, fokus og stilistisk tyngde med sine bejublede Beethoven-, Chopin-, Brahms-, Prokofiev-, Rachmaninov- og Tsjaikovski-fortolkninger. Over en karriere som dekker fire tiår, har Demidenko stått på scenen med orkestre som London Philharmonic, the London Symphony, the Royal Philharmonic og St Petersburg Philharmonic og med dirigenter som Sir Roger Norrington, Vladimir Fedosejev, Yuri Temirkanov og Sir Andrew Davis. Ekstra stas er det også at Demidenko var en av de første pianistene som spilte i Sandvika Master Series, i åpningssesongen 2003/2004

Mozart, Dvorák og Pelzl

Sammen med Wiener Kammersymphonie er det nå verker av Mozart, Dvorák og Stefan Pelzl som skal formidles med innlevelse, energi, nennsomhet og inderlighet – trekk ved Demidenkos fremførelser som har gitt ham så mange tilhengere verden over.

Vi gleder oss stort til å høre han i tett samspill med Wiener Kammersymphonie – fem svært så kapable utøvere med base i den østerrikske hovedstaden. Kvintetten fokuserer på et bredt spekter av musikk: fra klassiske verker fra det nittende århundre til samtidskomposisjoner, gjerne fra litt bortglemte og oversette komponister. Wiener Kammersymphonie har holdt det gående siden 2006 i anledning «Year of Mozart» og ble en umiddelbar suksess under en turne i Spania, hvor både publikum og kritikerne simpelthen elsket ensemblet. Siden ensemblets fødsel har de fem turnert flittig i land som Spania, Frankrike, Storbritannia, Polen, Nederland, Italia, Danmark, Tyrkia, Brasil, Argentina, Chile, Colombia, Peru, Uruguay og Panama.

Konsertinformasjon

Denne konserten har Bizzy-pris!

Bizzy er en egen app for de mellom 13-21 år i Viken som gir rabatterte priser på utvalgte kulturarrangementer i fylket. For å få tilgang til våre arrangementer med Bizzy-pris, må du gå inn via appen. Last ned Bizzy her.

Pris: 0 - 485
Varighet: 2 timer m/pause