DR Big Band & John Scofield

En av jazzens største gitarister til Sandvika med et av Europas beste storband.

24. oktober 2019
Jazz/Blues / Store Sal

Visjonær gitarist, respektert bandleder og gudbenådet komponist. John Scofield er en av jazzens viktigste stemmer – nå kommer han til Sandvika med Danmarks Radio Big Band og rykende ferske låtarrangementer i gitarkassa.

John Scofields karriere som en av jazzens fremste gitarister strekker seg over fire tiår, turneer verden over, en lang rekke utgivelser og samarbeid med navn som Miles Davis, Herbie Hancock, Michael Brecker, Charles Mingus, Chet Baker, Billy Cobham, Charlie Haden og Pat Metheny. 67 år til tross –Scofield er like vital, nysgjerrig og spillesugen som i ungdommen. Forvent overstrømmende spilleglede når han nå kan alliere seg med ett av Europas fremste storband: DR Big Band.

På sine nyeste album, «Past Present» og «Combo 66», møter vi en selvsikker, moden og melodisøkende gitarist som vender tilbake til sine blues-, country og folk-røtter. Hele fire Grammy-priser har dette resultert i. Mye av dette materialet kan man nå altså glede seg til å oppleve i Sandvika: seige bluesgroover, søkende improvisasjon over melodisk sterke temaer og nydelige, minimalistiske folk-ballader.

Ny musikk blir det også. Tre særs dyktige arrangører jobber nå med å omarrangere låter fra Scofields to siste album: Jim McNeely, DR Big Bands tidligere sjefsdirigent; Peter Jensen, mangeårig medlem av samme ensemble og storbandets nye dirigent: Miho Hazama.

I tillegg til nye versjoner av låter fra Scofields to siste album, blir det også et gjenhør med noen av hans egne favoritter fra et langt liv i musikken.

DR Big Band har vært et solid fundamentert fyrtårn i dansk jazz, helt siden oppstarten i 1964. I mange år var storbandet en trofast sparringpartner for gjestende amerikanske jazz-storheter. DR Big Band har beholdt autoriteten som har blitt opparbeidet gjennom årtier med gjestespill, samtidig som våre danske venner har vist evne til utforskning og nyskaping gjennom samarbeidet med arrangører, dirigenter, komponister og utøvere fra hele verden.

Konserten med DR Big Band & John Scofield I Sandvika er en del av en eksklusiv Skandinavia-turne der vi også for første gang får oppleve storbandets nye sjefsdirigent Miho Hazama – av Down Beat utropt som en av to ikke-amerikanske navn på jazzpublikasjonens «25 for the future»-liste.

2 timer inklusive pause

Hjemmeside

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum 4 forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Studentbevis må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikka-kort kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikka-kortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kort kan kjøpe inntil 2 billetter på hver forestilling med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikka-kortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

ABBL-medlem: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Scenekort: 30 % rabatt. Innehavere av Scenekort kan kjøpe inntil 2 billetter til hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

KJØP