ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Händel with care

Barokkmesterne i Oslo Circles tolker Händel sammen med Marianne Beate Kielland

24. september 2020
Klassisk / Store Sal

«Händel with care» – barokkmesterne i Oslo Circles tolker evigaktuelle Händel sammen med Norges store sangstjerne Marianne Beate Kielland.

Georg Friedrich Händel gikk bort for 260 år siden – kan den tysk-britiske komponisten fremdeles være aktuell? Etter å ha hørt samarbeidet mellom barokkensemblet Oslo Circles og mezzosopranen Marianne Beate Kielland er svaret et entydig ja.

Med en fot i flere leire, skapte Händel en helt egen miks av tysk, italiensk og engelsk tradisjon på tvers av datidens sjangre. Etter hvert som musikksmaken har endret seg har mange av Händels samtidige komponister gått i glemmeboken, men den dag i dag har den godeste Georg Friedrich fremdeles mye å gi oss. Få andre komponister har stått på repertoaret til ensembler og solister i snart 300 år.

«Händel with care» – Oslo Circles og Marianne Beate Kiellands hyllest til den evig aktuelle komponist er en ypperlig mulighet for å oppleve gamle komposisjoner våkne til liv i samspillet mellom ensemble og sanger. Det er noe helt spesielt ved dette – å høre nær 300 år gamle melodier fremstå som om de ble skrevet i går. Legg til utøvere som vet å behandle verkene med finesse og respekt og man har en estetisk totalpakke som appellerer til de aller fleste.  

Denne kvelden kan publikum nyte Marianne Beate Kielland synge arier fra operaene Serse, Hercules, Rinaldo, Joshua og Cesare – komposisjoner som virkelig viser Händel på sitt storslåtte med personbeskrivelser av en annen verden. Oslo Circles supplerer med et vakkert utvalg stykker fra Händels operaer Agrippina og Alcina.

Oslo Circles er et nytt norsk barokkensemble med veletablerte og ledende musikere i det skandinaviske og internasjonale barokkmiljøet. Musikerne finner man også igjen i de etablerte internasjonale gruppene som Concerto Copenhagen, Concerto Italiano, B’Rock, Academia Montis Regalis, Barokkanerne, Barokksolistene, Akademie für Alte Musik Berlin og mange flere.

Marianne Beate Kielland er en av Norges ledende mezzosopraner og blant Europas fremste konsertsangere. Hennes repertoar spenner fra barokk til samtidsmusikk, og hun har samarbeidet med flere av verdens fremste kapasiteter på historiske fremførelser. Hun har medvirket på en lang rekke plateinnspillinger, og har både Asia, Europa og Amerika som virkefelt. Hun har arbeidet med fremragende dirigenter som Fabio Biondi og Philippe Herreweghe og har sunget med blant andre Wiener Symphoniker og Les Talens Lyriques. Hun har også gjort suksess i Japan gjennom sitt samarbeid med Masaaki Suzuki og Bach Collegium Japan. Senere bega hun seg videre inn i det klassiske og romantiske konsertrepertoaret og har blant annet blitt en ettertraktet formidler av Mahlers vokalmusikk.

I should be sorry if I only entertained them, I wish to make them better.” Georg Friedrich Händel (1780).

Varighet

2 timer inklusive pause

Rabatter

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum 4 forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER .

Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt. Kjøp billetter til minimum 3 konserter samtidig og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER .

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Studentbevis må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

A-kort: 25% rabatt. Innehavere av A-kort kan kjøpe inntil 2 billetter på hver forestilling med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikka-kortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

ABBL-medlem: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Scenekort: 30 % rabatt. Innehavere av Scenekort kan kjøpe inntil 2 billetter til hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

KJØP