Tilknyttede kunstnere

Nagelhus Schia Productions

Nagelhus Schia Productions er Bærum Kulturhus' assosierte dansekompani. Sammen jobber vi for å styrke dansekunsten i Viken og nasjonalt.

Hver sesong viser kompaniet nye forestillinger i Bærum Kulturhus, gjennom ett eller flere av sine aktiviteter.

Nagelhus Schia Productions (NSP) ble grunnlagt i 2018 av Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby og er et av tre nasjonale dansekompani med fast offentlig bevilgning. NSPs mål er å skape, produsere og promotere danseforestillinger på et høyt kunstnerisk og profesjonelt nivå i samarbeid med norske og internasjonale koreografer.

Les mer om Nagelhus Schia Productions her.


NSP 2

NSP 2 er et kunstnerisk veilednings- og kompetanseutviklingsprogram med formål om å tilby unge, nyutdannede talenter innen samtidsdans kunstnerisk egenutvikling og en bredere kompetanse innen feltet. NSP 2 inkluderer et mentorprogram med teknisk, koreografisk og scenisk talentutvikling på svært høyt nivå.

Dans Sørøst-Norge samarbeider med NSP 2 i co-produksjoner og kompetanseutviklingsprogrammet.

Les mer om NSP 2 her.


DanseFOT

DanseFOT er et talentutviklingsprogram innen dans på ungdoms- og videregående skolenivå for elever i Viken fylkeskommune, og er ledet av Bærum kulturskole. Nagelhus Schia Productions har siden 2018 samarbeidet med DanseFOT gjennom en årlig forestillingsproduksjon, og tilbudt workshop og mentorarbeid til de unge dansetalentene.

Hver august premierer DanseFOT en ny forestilling i Bærum Kulturhus. 

Les mer om DanseFOT her.


Nagelhus Schia Productions på Instagram

Nagelhus Schia Productions på Facebook