Skrevet av Karin

Denne høsten har Bærum Kulturhus samlet små og store opplevelser fra byen som sies å være «Frankrikes mest franske by». Her er livet mer laidback enn i Paris, og de store hordene av internasjonale turister har ikke helt oppdaget byen ennå. For franskmenn er Lyon selve vin- og matkulturens hovedstad, det er sjarmen og autentisiteten du finner i bydeler som La Croix Rousse og Vieux-Lyon, og det er, ikke minst, «la Porte du Sud» – inngangsporten til Sør-Frankrike.

På kulturfronten har Lyon markert seg internasjonalt i flere tiår, med institusjoner som La Maison de la Danse, La Biennale de la Danse og Fête des lumieres. Lyon er også barndomsbyen til brødrene Lumiere, som oppfant kinematografen, og hjembyen til forfatteren Antoine de Saint Exupery og koreografen Maguy Marin for å nevne noen storheter. 

Vi åpner Møt Lyon-sesongen med jazznestorene Louis Sclavis og Hot Club de Lyon og runder av Møt Lyon-sesongen med koreografen, sirkusartisten og poeten Yoann Bourgeois – fransk nysirkus’ vidunderbarn som kommer til Sandvika med sitt mesterverk «Midnatt». Høsten 2019 står så definitivt i Lyons tegn.

Bienvenue!

Program:

19. sep // LOUIS SCLAVIS QUARTET. Vakkert og frihetssøkende fra den meritterte franske jazznestoren. Les mer HER

19.–21. sep // RYKTE viser ZONE av GUILLAUME APPOLINAIRE. En mulitimediaforestilling. Les mer HER

21. sep // HOT CLUB DE LYON. String-swing på sitt beste. Les mer HER

18.okt // SMAK av RHONE. Nyt fem ulike viner fra den verdensberømte vindalen. Kvelden blir ledet av vinjournalist Svein Lindin. Les mer HER

18.–19. okt // PIXEL. Et poetisk og spektakulært møte mellom høyteknologi og dans av Mourad Merzouki. Les mer HER

1.–2. nov // RULLE. Poetisk og tragikomisk danseforestilling for 3–6 år. Lss mer HER

8.–9. nov // FØNENS ETTERMIDDAG. Magisk og svevende til musikk av Debussy. For barn fra 4–8 år. les mer HER

14. nov // SMAK AV LYON. Velkommen til gourmethovedstaden. Sammen med vår egen Kjell-Tore Senkpiel, kokk og sommelier, blir det en overraskelse av en tre-retters helaften. Les mer HER - NB: Utsolgt!

22.–23. nov //MIDNATT. Yoann Bourgeois’ vakre, alvorlige og underlig lek i grenseland mellom dans og nysirkus. Les mer HER

7. des. // DEN LILLE PRINSEN. Antoine de Saint-Exupérys evig aktuelle, vakre og tankevekkende stykke om den lille prinsen med gyllent hår fra asteroide B 612. Familieforestilling for barn fra 6 år. Les mer HER

---

Kjøp billetter til minimum 3 forestillinger eller konserter i denne serien og få 30% rabatt. Kjøp rabatt-billettene HER.

---

Velkommen!/Bienvenu!

Bli kjent med Frankrikes mest franske by høsten 2019.