Foto: Josef Fischnaller

Mariam Batsashvili

Mozart, Chopin, Liszt og Brahms på konsertprogrammet.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Alt er klart for gjenskaping av klavermagi når den internasjonalt suksessfulle pianisten Mariam Batsashvili vender tilbake til Bærum Kulturhus for tredje gang.

I 2016 spilte Mariam sin første Skandinaviakonsert i Bærum Kulturhus, etter dette har karrieren virkelig tatt av. Alle som var i Store Sal under hennes konserter i 2016 eller 2019 kan huske en formidler av de sjeldne, og årene etter hennes to norgesbesøk har da også vært preget av en karriere på rask vei oppover. Hun har en fullpakket turnéplan som dekker store deler av verden, blitt signert til store Warner Classics og gitt ut en rekke kritikerroste innspillinger.

Mozart, Chopin, Liszt og Brahms

Denne novemberkvelden kan publikum se fram til fremføringer av stykker som Mozarts Sonate nr. 18, Chopins Ballade No.1 i g-moll, Brahms’ 6 klaverstykker, op.118 så vel som Liszts Vallée d'Obermann og Ungarsk rapsodi.

Fellesnevneren? Alt er fremført med en inderlighet og tilstedeværelse som sørger for et publikum som sitter som spikret, hele konserten igjennom.

Fra Wigmore Hall til Store Sal

Som første kvinne vant Mariam i 2014 den prestisjefulle Franz Liszt-konkurransen i Utrecht.

Siden den gang har store ting skjedd i et raskt tempo: debut i Wigmore Hall, konserter med BBC Symphony Orchestra, Dutch Radio Philharmonic Orchestra og Berliner Philharmoniker samt solo- og orkesterkonserter i mer enn 30 land verden over.

I årene etter at Mariam sist besøkte har hun ikke ligget på latsiden: vi kan nevne solodebut i Wiener Konzerthaus, opptredener på Rheingau Musik Festival, Edinburgh Festival, Klavier-Festival Ruhr, Schumannfest Dusseldorf, Fundación Juan March Madrid og De Bijloke Muziekcentrum Gent i tillegg til orkesterfremføringer med Staatstheater Cottbus, Filharmonia Opolska, Duisburg Philharmonic Munich Symphony Orchestra  

«Natural and poignant interpretations, charismatic appearance and a tone quality rarely heard among virtuosos. » – THE PIANIST

 

Konsertintroduksjon

Foto: Nina Hurum

 

Det blir konsertintroduksjon på Foajéscenen kl. 18:15 ved Hilde Holbæk-Hanssen.

Hilde Holbæk-Hanssen er utdannet musikkviter fra Norges musikkhøgskole. Hun arbeidet i MIC Norsk musikkinformasjon fra senterets opprettelse i 1979 til det gikk inn i Music Norway i 2013. Her jobbet hun med informasjon og promosjon av norske komponister i inn- og utland, og i 2000-01 var hun konstituert direktør. I 2013-2015 var hun fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Operahøgskolen. Ved siden av sine faste jobber har hun i mange år vært skribent, først og fremst i Klassisk Musikkmagasin/Klassiskmusikk.com der hun har skrevet siden 2002. Hun er også fagansvarlig for artikler om norsk samtidsmusikk og klassiske sangere i Store norske leksikon. Hun har også undervist i musikkhistorie ved Norges musikkhøgskole.

Mer informasjon om konserten

Pris: 0 - 515
Varighet: 2 t m/pause
  • Onsdag 15. november 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika