Foto: Antero Hein

Lucy

– Jeg er deg, og du er alle

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Lucy er en nyprodusert helaftens forestilling om familie, tilhørighet og identitet.

Sammen med syv dansere tar koreograf Camilla Tellefsen utgangspunkt i erfaringer, opplevelser, følelser, relasjoner og kroppsliggjør disse møtene. Estetikken fra streetdance dras med i en sjangeroverskridende, øm, kraftfull og stemningsfull helaftens forestilling. 

Tellefsens prosjekter har lenge hatt en retning mot det mellommenneskelige og sårt ønskede fellesskapet. Fra et nært og personlig plan går forestillingen Lucy dypere inn i denne tematikken. 

– Jo mer jeg beveger meg i verden, jo mer blir jeg overbevist om at det finnes like mange former for fellesskap som det finnes mennesker. Camilla Tellefsen 

Foto: Antero Hein

En av oss

For 3.18 millioner år siden reiste Lucy seg opp på to ben. Våre røtter går helt tilbake til denne urkvinnen i Etiopia, og det sies det at alle kommer fra samme DNA, nemlig fra Lucy. Av ulike og udefinerbare faktorer går fruktbarheten i samfunnet ned. En av våre oppgaver er å videreføre disse røttene og kvinner blir oppfordret til å føde flere barn i dagens samfunn. 

Hva skjer med de tradisjonelle tankene om familierelasjon, hvis man ikke kan eller vi få barn? Og er man uten partner og uten barn, har man da ingen familie?

En kvinne står med et tynt, hvitt transparent antrekk. Hun ser ned og holder en hånd  over magen og den andre på skulderen sin.

Tanken om fellesskapet forplanter seg i prosessen med dansere, og hver og en har sitt eget uttrykk med seg inn i arbeidet. Med nykomponert musikk og scenografi med referanser til historien om mennesket skaper Tellefsen en helhet mellom kostymer, dansere og rom.

Dans som kunstform og sosial samlingsplass er særegent i sin evne til å inkludere mennesker på tvers av språk, kultur og bakgrunn. Spesielt street- og clubdancemiljøet viser en unik evne til fellesskap, noe som gjør at den tematiske røde linjen i “Lucy” oppleves som en naturlig forlengelse av disse kunstformene.

Lucy er en del av dans i Bærum Kulturhus var 2023. Les mer her.

Foto fra prøver på Sprang landsdelsscene

Foto: Antero Hein

Etter forestillingen 10. februar er det mottakelse og ettersnakk med Camilla Tellefsen på Foajéscenen. Velkommen!

Om kunstneren

Camilla Tellefsen er en av Norges fremste dansere, koreografer og initiativtagere innen streetdance. Hun har danset hele livet, og som 15-åring startet hun med breakdance i hjembyen Sarpsborg, før hun tok en utdannelse i dans på Bårdar Akademiet. Med videreutdannelse fra Flow Dance Academy i København og studiereiser til USA, Frankrike, Japan og Sør-Korea har Tellefsen fordypet seg i dansestilene Popping, Hiphop og Waacking.
 
Tellefsen er medgrunnlegger av dansestudioet Subsdans, foreningen Soul Sessions Oslo og dansecrewet dEEP down dopEiZM. Store deler av hennes arbeid ligger i kulturprosjekter som samler og forener kunstnere og uttrykk med utspring i street- og clubdance.
Tellefsens base ligger i streetdance og det kulturelle, men både som danser og koreograf omfavner hun et bredt kunstnerisk uttrykk. 
 
Tellefsen har mottatt Statens Kunstnerstipend 2012-2014, Rolf Gammlengs Ærespris 2021, utviklet og var festivalsjef for Urban Moves ved Dansens Hus fra 2008-2017og vært styremedlem i både Norske Dansekunstnere og Danseinformasjonen.
Camilla Tellefsen står ute. Hun har på seg en hvit topp med bare armer, og brune bukser. På armene har hun noen tatoveringer. Hun ser rett i kameraet, og det lange lyse håret henger ned på hver side av ansiktet.

Om forestillingen

Pris: 0 - 380
Varighet: 1 time.
  • Lørdag 11. februar 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika