Hemsing, Müller-Schott & Stadtfeld

Foto: Gregor Hohemberg

Hemsing, Müller-Schott & Stadtfeld

Eldbjørg Hemsing fronter internasjonal klavertrio med Beethoven, Grieg og Tsjaikovski på konsertprogrammet.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Norsk-tysk samarbeid på sitt beste: fiolinist Eldbjørg Hemsing forener krefter med cellist Daniel Müller-Schott og pianist Martin Stadtfeld. Beethoven, Grieg og Tsjaikovski på konsertprogrammet i ett av jubileumssesongens store høydepunkter.  

Trioen ble dannet, nærmest ved en heldig tilfeldighet, under koronapandemien og har spilt mer enn ti svært vellykkede konserter sammen siden våren 2022, inkludert på Festival Heidelberger Frühling, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, som en del av den prestisjetunge Hörtnagel-kammerkonsertserien på Herkulessaal i München og på Glocke i Bremen blant andre.

 

Ledestjernen fra Valdres

Som en frontfigur for norsk musikktradisjon har fiolinisten Eldbjørg Hemsing satt sitt merke på den internasjonale musikkscenen i en årrekke. Hun hadde sin orkesterdebut med Bergen Filharmoniske Orkester allerede som 11-åring, og er i dag regnet som en av de ledende fiolinistene i sin generasjon. Eldbjørg har vært solist med en rekke internasjonale orkestre, og behersker et bredt repertoar som spenner fra Bach, Beethoven og Bartók til Tan Dun.  

Elbjørg har også flere kritikerroste utgivelser bak seg. Hun har signert med giganten Sony og i 2023 kunne publikum glede seg over den storslåtte orkesterutgivelsen Arctic sammen med Arktisk Filharmoni.  

I tillegg til store orkesteropptredener er også Eldbjørg en særs kompetent kammermusiker. Et nytt og spennende samarbeid er trioen hun har med cellist Daniel Müller-Schott og pianist Martin Stadtfeld. Trioen har en rekke kritikerroste konserter i Tyskland bak seg og i 2023-24 sesongen utvides nedslagsfeltet også til Skandinavia. Å få disse tre på besøk i Store Sal i jubileumssesongen betyr et skikkelig løft for vår Sandvika Master Series.

Fra NYC, Berlin og LA til Sandvika

Den tyske cellisten Daniel Müller-Schott er internasjonalt ettertraktet som solist og i kammermusikksettinger. Müller-Schott har de siste årene turnert mye i USA og har gjort samarbeid med symfoniorkestrene i New York, Boston, Cleveland, Chicago, Philadelphia, San Francisco og Los Angeles. I Europa har han delt scenen med store orkestre som Berliner Philharmoniker, Gewandhausorchester Leipzig, Bayrisches Staatsorchester og Münchner Philharmoniker, London Symphony Orchestra så vel som Oslo-filharmonien. 

Blant dirigentene han har arbeidet tett med finner vi store navn som Marc Albrecht, Karina

Canellakis, Thomas Dausgaard, Christoph Eschenbach, Iván Fischer, Alan Gilbert, Gustavo Gimeno, Manfred Honeck, Neeme Järvi, Cristian Macelaru, Susanna Mälkki, Andris Nelsons, Gianandrea Noseda, Andrés Orozco-Estrada, Kirill Petrenko, Michael Sanderling, Dalia Stasevska og Krzysztof Urbanski.  

Pianist og komponist Martin Stadtfeld har også en imponerende merittliste. Han vant tidlig utmerkelse ved klaverkonkurranser i Paris, Bolzano og Leipzig og tok hjem førsteprisen ved J.S. Bach Competition i 2002. Etter dette tok karrieren virkelig av, med konsertoppdrag hjemme i Tyskland og ute i verden. Han har signert for Sony Classical og gitt ut flere vellykkede innspillinger av store verk som Bachs Goldbergvariasjonene til solide anmeldelser hjemme og ute. Han komponerer også egne verk og har flere utgivelser med egen musikk i sin rikholdige diskografi.   

Konsertintroduksjon

Foto: Nina Hurum

 

Det blir konsertintroduksjon på Foajéscenen kl. 18:15 ved Hilde Holbæk-Hanssen.

Hilde Holbæk-Hanssen er utdannet musikkviter fra Norges musikkhøgskole. Hun arbeidet i MIC Norsk musikkinformasjon fra senterets opprettelse i 1979 til det gikk inn i Music Norway i 2013. Her jobbet hun med informasjon og promosjon av norske komponister i inn- og utland, og i 2000-01 var hun konstituert direktør. I 2013-2015 var hun fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Operahøgskolen. Ved siden av sine faste jobber har hun i mange år vært skribent, først og fremst i Klassisk Musikkmagasin/Klassiskmusikk.com der hun har skrevet siden 2002. Hun er også fagansvarlig for artikler om norsk samtidsmusikk og klassiske sangere i Store norske leksikon. Hun har også undervist i musikkhistorie ved Norges musikkhøgskole.

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 515
Varighet: 2 t, m/pause
  • Onsdag 17. april 2024 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika