Andrea Peña & Artists - REPLICA

Foto: Bobby Leon

Andrea Peña & Artists - REPLICA

Urpremiere av prisbelønt kanadisk koreograf.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Dans

Urpremiere: Tre inn i en verden hvor kopier og gjenskapte kropper dominerer, og den fysiske kroppen blir utforsket på måter du aldri har sett før i den digitale tidsalderen.

Replica inviterer publikum til å delta i en fascinerende utforskning av kroppens og bevegelsens historie.

Bli med på en gripende arkeologisk reise som tar oss fra antikkens mytologiske figurer og renessansens skulpturer til dagens selfiekultur.

Under residens blant annet i Bærum Kulturhus har kompaniet fordypet seg i fenomenet nedlastet koreografi. I en scenografi som minner om Edens hage utforsker de hvordan kroppen har blitt fremstilt gjennom tidene og arbeider med den queere relasjonen mellom det digitale og den fysiske kroppens bevegelsesmønstre.

Hvordan påvirkes våre fysiske uttrykk av det digitale – har vi viklet oss inn slik at vi ikke kan skille det ene fra det andre?

I Replica graver danserne Frederique Rodier og Jean-Benoit Labrecque dypt i kopiens historie. 

Foto: Bobby Leon

Andrea Peña

"I prosjektet fokuserer vi på den digitale kroppen og studerer performative atferder i digitale miljøer, hvordan de former kroppskultur." - Andrea Peña

Andrea Peña er en hybridkunstner fra Bogotá, Colombia – etter en imponerende karriere som profesjonell danser, grunnla hun scenekunstkollektivet Andrea Peña & Artists. Dette prisbelønte kompaniet, som har sin base i Canada, er anerkjent for sine kritiske installasjoner som utfordrer og bryter med tradisjonelle oppfatninger av en rasjonell menneskehet. Deres verk er en unik blanding av politisk engasjement og abstrakt kunst.

 

Pris: 0 - 420
Varighet: 1 time u/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Andrea Peña & Artists - REPLICA
19. SEPTEMBER kl 19.00
0 - 420 Kr