DanseFOT & Nagelhus Schia Productions: In C

DanseFOT & Nagelhus Schia Productions: In C

Talenter og profesjonelle danser IN C av Sasha Waltz

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum kulturskole/ DanseFOT

En del av serien

Dans

Opplev unge talenter fra DanseFOT sammen med profesjonelle utøvere fra Nagelhus Schia Productions i In C av Sasha Waltz! 

Nagelhus Schia Productions har som hittil eneste profesjonelle kompani lisens til å fremføre In C av den anerkjente tyske koreografen Sasha Waltz, og har siden premieren i Bærum kulturhus i mars 2023 hatt stor suksess med stykket. Nå for første gang er også unge dansere med når publikumsfavoritten vender tilbake til Bærum kulturhus, 24 talenter og 6 profesjonelle dansere står sammen på scenen og skaper en ny opplevelse av verket! 

In C er basert på musikkstykket med samme navn, komponert av Terry Riley i 1964. Rileys mesterverk er en åpen komposisjon, revolusjonerende i sin tid, og ansett for å være det første stykket minimalistisk musikk. Komponisten selv kalte In C et demokratisk musikkstykke fordi det gir stor frihet til de individuelle musikerne i ensemblet. Sasha Waltz har overført det samme konseptet til dansen, og har skapt 53 bevegelsesfraser til bruk i en strukturert improvisasjon med klare regler. 

I fem uker har de unge og de proffe danserne samarbeidet om de 53 koreografiske figurene, og utviklet sin egen tolkning av den strukturerte, men lekne improvisasjonen. Den 30. og 31. august inntar de Bærum Kulturhus, klare for å gi oss en av høstens store danseopplevelser! 

  • Konsept og koreografi: Sasha Waltz
  • Musikk: Terry Riley
  • Kostymedesign: Jasmin Lepore
  • Lysdesign: Olaf Danilsen
  • Konsept og dramaturgi: Jochen Sandig 

In C er opprinnelig skapt og fremført av Davide Di Pretoro, Edivaldo Ernesto, Melissa Figueiredo, Hwanhee Hwang, Annapaola Leso, Michal Mualem, Zaratiana Randrianantenaina, Aladino Rivera Blanca, Orlando Rodriguez, Joel Suárez Gómez 

  

   

Mer informasjon om forestillingen

Pris: 0 - 365
Varighet: 1 time u/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

DanseFOT & Nagelhus Schia Productions: In C
30. AUGUST kl 19.00 + 1 til
0 - 365 Kr