Foto: Josef Fischnaller

Mariam Batsashvili

Mozart, Chopin, Liszt og Brahms på konsertprogrammet.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Klassisk

Alt er klart for gjenskaping av klavermagi når den internasjonalt suksessfulle pianisten Mariam Batsashvili vender tilbake til Bærum Kulturhus for tredje gang.

I 2016 spilte Mariam sin første Skandinaviakonsert i Bærum Kulturhus, etter dette har karrieren virkelig tatt av. Alle som var i Store Sal under hennes konserter i 2016 eller 2019 kan huske en formidler av de sjeldne, og årene etter hennes to norgesbesøk har da også vært preget av en karriere på rask vei oppover. Hun har en fullpakket turnéplan som dekker store deler av verden, blitt signert til store Warner Classics og gitt ut en rekke kritikerroste innspillinger.

Mozart, Chopin, Liszt og Brahms

Denne novemberkvelden kan publikum se fram til fremføringer av stykker som Mozarts Sonate nr. 18, Chopins Ballade No.1 i g-moll, Brahms’ 6 klaverstykker, op.118 så vel som Liszts Vallée d'Obermann og Ungarsk rapsodi.

Fellesnevneren? Alt er fremført med en inderlighet og tilstedeværelse som sørger for et publikum som sitter som spikret, hele konserten igjennom.

Fra Wigmore Hall til Store Sal

Som første kvinne vant Mariam i 2014 den prestisjefulle Franz Liszt-konkurransen i Utrecht.

Siden den gang har store ting skjedd i et raskt tempo: debut i Wigmore Hall, konserter med BBC Symphony Orchestra, Dutch Radio Philharmonic Orchestra og Berliner Philharmoniker samt solo- og orkesterkonserter i mer enn 30 land verden over.

I årene etter at Mariam sist besøkte har hun ikke ligget på latsiden: vi kan nevne solodebut i Wiener Konzerthaus, opptredener på Rheingau Musik Festival, Edinburgh Festival, Klavier-Festival Ruhr, Schumannfest Dusseldorf, Fundación Juan March Madrid og De Bijloke Muziekcentrum Gent i tillegg til orkesterfremføringer med Staatstheater Cottbus, Filharmonia Opolska, Duisburg Philharmonic Munich Symphony Orchestra  

«Natural and poignant interpretations, charismatic appearance and a tone quality rarely heard among virtuosos. » – THE PIANIST

 

Mer informasjon om konserten

Pris: 0 - 515
Varighet: 2 t m/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Mariam Batsashvili
15. NOVEMBER kl 19.00
0 - 515 Kr