Sesongåpning 2023: Husfest!

2023-sesongen pangstarter med storslått husfest 20. januar: konserter, utstillingsåpning og full fest på Foajéscenen!

Sted

Arrangør

Starten på 2023-sesongen i Bærum Kulturhus blir noe helt spesielt. 20. januar blir det en husfest av de sjeldne med konsert med Kringkastingsorkesteret + Susanna etterfulgt av elektronika-veteranene i Ost & Kjex og avduking av Møt Praha-kunstneren Michal Škapas utstilling Code Keeper.

 

Husfesten begynner storslått: Susanna fremfører sine tolkninger av Baudelaires dikt i tett samspill med KORK. Rett etter konserten er ferdig i Store Sal bærer det opp på Foajéscenen. Her åpnes 2023-sesongen i Bærum Kulturhus for alvor. Møt Praha-serien sparkes i gang med avdukingen av den tsjekkiske grafitti/street-art kunstneren Michal Škapa superspennende utstilling Code Keeper. Ost & Kjex kjører i gang et live-show som virkelig vil vise hvorfor de har vært spydspissen i norsk klubbmusikk i nesten to tiår.

 

Januar kan være mørk og kald, men på husfesten 20. januar blir det mykje lys og varme i Bærum Kulturhus. Vi lover en boost for sanseorganene, supervariert musikk, feststemning og dansing inn i de små timer.

Bilde av artisten Susanna Wallumrød

Susanna, Baudelaire & KORK

Klokka 19:30 denne kvelden, får publikum for første gang oppleve Susanna Wallumrøds tonesetting av Charles Baudelaires dikt fremført med hele landets orkester, KORK. Der Susanna tidligere har fremført sin Baudelaire-tonesetting i et nedstrippet og minimalistisk format med vokal, piano og tape blir 2023-settingen mer storslått og orkestralt. Dette blir rett og slett et perfekt verktøy for formidling av de store følelsene

NB! Selv om selve husfesten på Foajéscenen er gratis, må publikum kjøpe billett til konserten med Susanna og KORK i Store Sal.

Les mer om konserten og kjøp billetter her.

Bilde av kunstneren Mikal Skapa

Utstillingsåpning: Michal Škapa – Code Keeper

I Code Keeper – den internasjonalt anerkjente street/graffiti-kunstneren Michal Škapas utstilling, skapt eksklusivt for Møt Praha-sesongen, blir de urbane kodene til den tsjekkiske hovedstaden dechiffrert. Her får vi et multi-sanselig og fargesterkt kodespråk som viser Škapas kjærlighet til sin hjemby. Foajéscenen framstår i et helt nytt og totalt forvandlet utseende.

 

Les deg opp på kunsten til Michal Škapa her.

 

Bilde av Ost og Kjex

Ost & Kjex

Elektronikaveteranene i Ost & Kjex kan også feire denne kvelden: i 2023 har duoen 20-årsjubileum! I disse to tiårene har Tore «Jazztobakk» Gjedrem og Petter «Hi-Fi» Haavik etablert seg i norsk elektronikas toppserie. De to har gitt ut fem album, turnert verden rundt og opparbeidet seg en solid fanskare her hjemme og internasjonalt. De har spilt live og DJet på store internasjonale arenaer som Fabric i London og Sonar i Barcelona. På Foajéscenen i Bærum Kulturhus kommer de to til å skape noe helt spesielt noe når beats’ene begynner å dunke ut av PA’en.

Sjekk ut låtene til Ost & Kjex her. 

Exhibition Dance Battle

I mellom settene til Ost & Kjex blir det battle på Foajéscenen. En danseforestilling inspirert av Hip-Hop kulturens dansebattles, men her med round robin som premiss og fraværet av battle dj, mc, dommere, poeng og førsteplasser. Hva gjenstår? 

Konseptet består av fire dansere som møtes i 12 en-mot-en battles. Det er én battle om gangen, og alle møter alle. Hver battle involverer to dansere, som på skift fremfører en solo hver, begge til samme låten. Den som danser først, er den som har valgt låten som spilles. Samme danseren velger hvem som svarer. Battlen er ferdig når begge soloer er utført og musikken skifter.

Forestillingens musikk er en mixtape bestående av 12 låter valgt av danserne selv. Hver danser har valgt 3 låter hver. Rekkefølgen på låtene er ukjent, danserne kjenner ikke til hverandres låtvalg, de vet heller ikke når de blir utfordret og til hvilken låt. Alt avsløres under selve forestillingen. 

Dansere: 

  • Deepali Bhargava
  • Stephanie Bøckmann
  • Cedric Njonga
  • Raphaël Saint-Laurent

Musicmiks/-master: Martin Abelsen

Konsept: Huyen Huynh

 

Illustrasjonsbilde for Møt Praha-serien

Møt Praha

Vi feirer ikke bare sesongstarten denne kvelden. Hele vinteren og våren 2023 skal vi gjennom konserter, danseforestillinger, kunstutstillinger, smak-kvelder og barnearrangementer sette søkelys på kulturlivet i Praha. Vi lover kulturopplevelser fra øverste hylle i en variert og kunstnerisk solid sesong.

Vítejte!

Les mer om Møt Praha-serien her

 

Åpningsfesten på Foajéscenen er gratis og åpen for alle – til konserten med KORK og Susanna må man kjøpe billett på vanlig vis.

Arrangementinformasjon

Gratis
Varighet: 4 t, 30 min m/pauser
  • Fredag 20. januar 2023 Kl. 21.00
    Forestillingen er spilt